logo

 Verhuur voor de zakelijke markt
Papekopperstraatweg 40b
Papekop

  0348 - 560016
  info@aircohuren.com
 • Business uitvoering

 

Sommige airco's zijn verkrijgbaar in een business uitvoering, dit houdt in dat de buitenunit is voorzien van een hoge- en lagedrukbeveiliging. Deze beschermt de compressor bij storingen. De units zijn ook voorzien van een condensor-drukregeling, deze past het toerental van de buitenunit-ventilator aan zodat de airco ook bij lagere buiten temperaturen goed blijft functioneren. De prijzen van deze units zijn hoger dan van gewone units.

 

 

 • Condenswater

 


Bij iedere vorm van koelen ontstaat vocht welke uit de ruimte wordt onttrokken, dit vocht noemen we condenswater. Bij airconditioning moet dit condenswater door een afvoer worden afgevoerd, indien dit niet mogelijk is of niet mooi is, wordt er vaak een condenspomp in de unit ingebouwd die het water naar het dak of een andere afvoer pompt.

 

 • Freon

                                 
Freon is een algemene naam voor koelmiddel, dit koelmiddel zit in een gesloten systeem welke dus normaal gesproken niet uit het systeem kan. Vroeger waren de koelmiddelen (als ze vrij kwamen) slecht voor de ozonlaag, tegenwoordig zijn alle door ons gebruikte koelmiddelen cfk-vrij en tasten de ozonlaag dus niet aan.

 

 • Inverter airco

  
Bij een gewone airco wordt de compressor ingeschakeld zodra de temperatuur te hoog is en weer uitgeschakeld als de ruimte op de juiste temperatuur is. Een inverter airco heeft een toerengeregelde compressor, het toerental van de compressor wordt lager zodra de gewenste temperatuur bijna bereikt is. Het grote voordeel hiervan is dat de airco veel zuiniger in gebruik is en dat de buitenunit geluidsarm is. In aanschafprijs van deze units zijn duurder dan gewone airco's.

 

 • Koellast


Met koellast wordt de hoeveelheid koelvermogen (capaciteit) bedoeld die u moet opstellen om een ruimte goed te kunnen koelen.

 

 

 • Koellastberekening

 


Dit is een berekening waarmee u de koellast van een ruimte kunt uitrekenen. Speciaal voor u hebben wij op de link benodigd vermogen de berekening opgenomen zodat u zelf snel de benodigde capaciteit van uw airco kunt berekenen.

 

 • Koelmachine


Dit is een unit die buiten wordt opgesteld en op één of meerdere binnenunits wordt aangesloten door middel van twee leidingen. De koelmachine maakt water van +/- 6 graden, dit water wordt door een pomp door de binnenunits gepompt zodat deze kunnen koelen. Het warme water wordt weer terug gepompt naar de koelmachine en wordt opnieuw gekoeld. Dit systeem wordt veel in kantoren en grote huizen toegepast samen met een CV-installatie zodat er in de zomer en winter een optimaal binnenklimaat ontstaat.

 

 • Mobiele airco

     
Dit is een airco waar alles in één unit is gebouwd. Deze wordt op de vloer geplaatst en is verrijdbaar. De door de koeling geproduceerde warmte moet met een slang naar buiten worden afgevoerd. Deze units maken veel lawaai en hebben een zeer laag rendement dit komt doordat ze de lucht uit de koele ruimte halen (om de warmte af te voeren) en dit dus weer opnieuw gekoeld moet worden. Condenswater wordt opgevangen in een bak die regelmatig geleegd moet worden.

 

 • Multisplit


Dit is hetzelfde als een split airconditioning, het enige verschil is dat er op één buitenunit 2, 3, 4, of 5 binnenunits worden gemonteerd zodat u buiten maar één unit krijgt.

 

 • Split airconditioning

   
Dit zijn airco's met een aparte binnen- en buitenunit, deze worden met elkaar verbonden door flexibele koperen leidingen en een besturingskabel. De buitenunit wordt meestal met een beugel aan de buitenmuur gemonteerd of op een plat dak, of dakkapel. Ook is het mogelijk om deze units in de tuin te plaatsen. Deze units zijn binnen geluidsarm en hebben een zeer hoog rendement. Het condenswater wordt op een afvoer aangesloten of door middel van een pomp naar buiten afgevoerd.

 

 • STEK (Stichting Erkenningsregeling voor de Uitoefening van het Koeltechnisch Installatiebedrijf)


STEK is een stichting die toezicht houdt op de uitoefening van het koeltechnische bedrijf. Om werkzaamheden aan een airco te mogen uitvoeren moet een monteur in het bezit zijn van een diploma dat door het STEK wordt afgegeven. Vervolgens moet het bedrijf waar de monteur in dienst is, ook STEK-erkend zijn, wat inhoudt dat er een goede koelmiddelregistratie is en dat de airco's volgens de wettelijke regels worden gemonteerd en onderhouden. Wij worden hier regelmatig op gecontroleerd. Een bedrijf dat niet STEK-erkend is mag geen werkzaamheden aan airco installaties uitvoeren.

 

 • Warmtepomp


Met deze term wordt aangeduid dat de airco ook kan verwarmen, normaal koelt de airco binnen en wordt bij de buitenunit warme lucht uitgeblazen. Bij een warmtepomp zit er een omkeerklep in de unit ingebouwd die dit proces omdraait, zodat de airco binnen gaat verwarmen en buiten gaat koelen. Dit is voordeliger in gebruik dan elektrische kachels en CV. Sommige units zijn standaard met warmtepomp andere kunnen tegen meerprijs met warmtepomp -functie worden uitgerust.

 

Direct naar verhuur? klik hier voor onze airconditioners in de verhuur

© Aircohuren.com  2024
airco huren | kachel, heater huren | bouwdroger huren
ontvochtiger huren | ventilator huren
­